Småviltjakt

 

smaavilt resizedVærdalsbruket er inndelt i 18 terreng, hvor det selges småviltkort for rype, skogsfugl og hare.

Om småviltjaktkortene

  • Delt inn i 18 terreng over 5 jaktperioder
  • Etter 12/10 selges 2-dagers kort så lenge det er åpnet for jakt
  • bag-limit, med kvote pr.dag og for sesongen totalt
  • Jaktkort kjøpes på hjemmesiden eller ved å ringe 74075130

Til oversikt over terreng, perioder og jaktkortpriser

Jakt med overnatting i hytter eller på Holmen Gård

De fleste av våre utleiehytter er strategiske utgangspunkt for småviltjakt.Terrengene leies også ut med enerett til jakt i de perioder det ikke selges jaktkort. Hytte er da inkludert i leien. Småviltjakt med høy tilretteleggingsgrad leies ut til grupper med Holmen Gård som bosted.

 

Rypejakt (10/9-23/12)

rype resized

Eiendommen består av variert natur, hvor fjellområdene danner glimrende rypeterreng, spesielt for Lirype. Vi har også terreng som passer for fjellrypejegeren. Rypebestanden svinger naturlig en god del mellom år. Men med lave kvoter i dårlige år kan fortsatt rypejakten utøves av entusiastene. Rypejakt er rekreasjon!

 Til nettbutikken

 

Skogsfugljakt (10/9-23/12)

Gammelskog

Store deler av eiendommen er mer eller mindre skogkledd, med en mosaikk av gammel granskog, plantefelt og fururabb. Dette er ideelle biotoper for skogsfugl. Jerpe, Røy og Orrhøne har vært fredet en lengre periode, og er det fortsatt. Dette sammen med andre tiltak bidrar til en god skogsfuglbestand.

Værdalsbruket praktiserer samjakt, noe som innebærer at alle utøvere av jakt skal kunne benytte det samme arealet. Dette åpner for en lengre jaktsesong for skogsfugljegeren.

Til nettbutikken

 

Harejakt (10/9-28(29)/2)

P1010044

De fleste harer faller nok mer eller mindre tilfeldig i forbindelse med annen småviltjakt. Men fremdeles finnes det en og annen tålmodig harejeger som driver harejakt på tradisjonelt vis.

I tillegg til ordinært harejaktkort på de enkelte småvilt-terreng, selger vi også et eget harejaktkort som gjelder samlet for Værdalsbrukets samtlige småvilt-terreng i tiden fra 10/09 til 28(29)/2, med unntak av 1. uke av elgjakten. Kortet gjelder ikke for Veresområdet. For Tromsdalen reguleres jakten til å gjelde f.o.m søndager t.o.m onsdager i perioden 2/10-30/11.

Til nettbutikken

 

 

Beverjakt (01/10-30/04)

beverjakt

Beveren trekker stadig inn i nye områder, og den er nå godt etablert i de fleste større vassdrag på eiendommen. Beverjakt er spennende og en fin aktivitet på vårparten, da det er begrenset med muligheter for annen jakt.

Vi har fått tildelt et begrenset antall fellingstillatelser på bever. Vi selger derfor beverjaktkort på utvalgte områder, der vi anser muligheten for å lykkes med en fin jaktopplevelse er størst. Foreløpig selges det en bever på hvert enkelt område, noe som betyr at jegeren har enerett på området under jakten.

Jaktkart for bever og kortpriser

 

Smårovvilt, jakt og fangst

Smorovvilt

I en lengre periode har det vært stort fokus på "matviltet", og beskatning av dette. Historisk sett var det mye større fokus på rovviltet før. Jakt og fangst av smårovvilt er en av de viktigste faktorene for å opprettholde jaktbare bestander av matvilt.

De siste årene har derimot interessen for jakt og fangst av smårovvilt igjen tatt seg opp, spesielt blant den yngre delen av jegerstanden. Tilrettelegging for at spesielt flere ungdommer interesserer seg for beskatning av smårovvilt, ser vi på som et viktig satsningsområde i årene fremover.

Vi utsteder en grunneiertillatelse for jakt og fangst av smårovvilt på eiendommen. Send oss en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  med opplysninger om navn, adresse og ønsket område for jakt og fangst.