Tilrettelagt jakt og fiske

storviltjaktDet er lange tradisjoner for tilrettelagt jakt og fiske på eiendommen. Historisk har nok rypejakt og laksefiske først og fremst vært etterspurt i denne sammenhengen, men etterspørselen etter jakt på andre arter og ferskvannsfiske med en viss tilretteleggelsesgrad er også økende. Oppleggene rundt slike arrangementer blir forsøkt formet etter kundens ønsker, men alle har utgangspunkt i overnatting og bespisning ved Holmen Gård.

 

Rype og skogsfugljakt (10/9-01/10)

Storm i stand 1

Guidet småviltjakt, hovedsakelig rypejakt, utøves i flotte terreng som disponeres kun til denne jakten. Vi samarbeider med lokale guider med meget gode hunder. Guidene er erfarne hundefolk og jegere.

Gruppen bør bestå av 6-10 jegere. Guidene sørger for transport mellom Holmen Gård og jaktterrenget. Med unntak av lunsj inntas alle måltider på Holmen Gård. Medbragt lunsj inntas ved kaffebål på fjellet. Dagen oppsummeres med forfriskninger i "stilongsrommet" på stabburet. Her er det også egnet tørkerom for våte jaktklær. 

Badstuene er ferdig oppvarmet når jegerne returnerer til gården, og benyttes ofte før gjestene samles i spisesalen for å nyte en velsmakende 3-retters middag.

 

 

Laksefiske (Periode)

 B0X0029

Herskapelig innkvartering i enkeltrom med eget bad på Holmen Gård. Vi disponerer flere meget gode fiskesoner i gangavstand fra gården.

Våre guider er erfarne og har inngående kjennskap til elva og fisket. Vi tilbyr også instruksjon for de som ønsker å finpusse kasteteknikken med fluestanga. De som ikke medbringer eget fiskeutstyr kan leie både haspelstenger og fluestenger på gården.

Det beste fisket oppleves som regel tidlig i sesongen, og da er det gode muligheter for fisk opp mot 20 kg. Hvis man vil ta en pause fra elva, er det fint å trekke seg tilbake til uteområdet på Holmen gård. Her kan man nyte forfriskninger og se på at laksen hopper i elva like ved.

 

Elgjakt (10/10-10/11)

Elgjakt2

Elgjakt tilbys med høy tilretteleggelsesgrad for grupper inntil 6 jegere, med bosted på Holmen Gård. Jakten foregår med løshund, og dagen legges tilrette av erfarne guider. Dette er en spennende jaktform der jeger, guide og hund disponerer et eget jaktfelt.

Denne måten å jakte på fører ofte til nærkontakt med viltet, og samspillet med en god løshund er veldig fasinerende. Som regel er det også mulig å felle hjort under disse jaktene.

Lunsj spises i skogen med bål og svartkjel. Dagen oppsummeres med forfriskninger i "stilongsrommet" på stabburet. Her er det også egnet tørkerom for våte jaktklær.

Vi tilrettelegger også bandhundjakt med jeger og guide, eller ordinær posteringsjakt på forespørsel. 

 

Hjortejakt (01/09-23/12)

Hjort1

I nær tilknytning til Holmen Gård ligger områder med de tetteste bestandene av hjort i kommunen. Med gården som base tilrettelegger vi hjortejakt for inntil 10 gjester. Hovedsakelig som drevjakt med støtende hunder, men for mindre grupper tilrettelegger vi også for morgen og kveldspostering i jakttårn. Både på innmark og strategiske steder i utmark.

Stien til postene, for det meste jakttårn, er godt ryddet og merket helt frem. Dette for at jegeren skal komme seg stille og ubemerket på post. Drevjakta foregår i mindre såter, og oppleves som en spennende og intens jakt.

Posteringsjakt og drevjakt kan kombineres. Også med andre aktiviteter i forbindelse med Holmen Gård. Alle måltider kan inntas på gården, men som regel smaker det godt med lunsj rundt jaktbålet ute i skogen.

 

Beverjakt (1/10-30/4)

beverjakt

Til våre gjester på Holmen Gård tilbyr vi guidet beverjakt i våre to hovedvassdrag, Helgåa og Inna. Våre guider tilrettelegger for spennende jakt i flott natur.

Beverjakten kan enkelt kombineres med møter og kurs ettersom beste jakttid er grålysning og skumring. Jakten utøves i hovedsak som posteringsjakt. Vi kan sørge for håndtering og ettersending av trofe etter avtale. På høsten kan også beverjakt kombineres med annen storviltjakt.

 

Ferskvannsfiske

Bilder 18 104

Eiendommen har et rikt innslag av gode ørretvann, men også vann med innslag av røye. Med utgangspunkt i Holmen Gård tilrettelegger vi både kortvarige opplegg ved lett tilgjengelige fiskevann, men også turer for entusiaster som har tid til å komme seg lenger inn, til spennende fjellvann.

Turen kan kombineres med besøk eller overnatting på en av våre velutstyrte utleiehytter. På en del av de større fiskevannene er det mulig å benytte seg av båt.

Guide/kjentmann blir med på turen hvis det er ønskelig, noe vi anbefaler for å få en fin ramme rundt turen og fisket.